Борисов: Много пъти съм се снимал в Испания, това е пореден опит за шантаж

Пореден опит да бъдем шантажирани и дискредитирани. Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира докладът на испанските власти по "Барселонагейт" на извънреден брифинг в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

"За радост преди малко Кирил Петков коментира въпросния доклад, - не е ясен начина, по който определени медии го получават. Петков каза, че единственото общо с моето име в доклада, е че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания, допълни Борисов.

От парада в Аликанте с 50 хиляди полицаи, където ми връчиха медал. Срещал съм се с Мариано Рахой, после с Педро Санчес.

Действително тези дни говорих повече, и то нелицеприятни неща за управлението на правителството.

Засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са източени милиони. Скриха фирмите, зад които стоят съветници и зам.-министри. Ако беше прозрачно и ясно, нямаше да закрият заседанието. Щеше да е прозрачно, медиите щяха да присъстват, всичко щеше да е чисто.

Едно време са казвали: Като няма хляб, дайте им зрелища. И отново притоплят някакъв скандал, в който искат да ме забъркат. Нито съм имал къща в Барселона, нито имот, нито имам, нито ще имам. Живея в Банкя, там, където съм се родил, там където влачеха ковчези, и сега живея там.

Чудовищни са сметките за ток, и с компенсациите, хората не издържат. Сега изобщо няма компенсации.

Инфлацията отиде…не можем да кажем колко процента е точно – 10, 15%. Всички я виждат в магазините.

Мрат средно по 100 души на ден, а те се хвалят, че са решили Ковид-кризата. Първи по смъртност в света сме месеци наред, а това било справяне.

Месеци наред нямаме План за възстановяване, и още го няма да го прочетем.

Няма бюджет в средата на февруари.

Още преди да са го направили и гласували, говорят за актуализация на държавния бюджет.

Нито съм имал, нямам, и няма да имам къща. За внушенията, които се правят, дори не ми дават да си наема адвокат и да се защитавам, защото за снимка какво да се защитавам? Аз познавам цялата държава, и със сигурност и те ме познават, всички тези хора. Държах все пак да го кажа: коректен беше Петков в това отношение, благодаря му.

И нека сега ако има такъв доклад, да го пращат, разсекретяват, и да доказват, или да се извиняват – едно от двете.

За пореден път го правят по странен начин. Накрая искам да напомня: стотици подслушвания показа, че няма такова нещо.

На първия месец управление на служебните подслушвания се оказа, че ние сме правили чудовищни неща и сме подслушвали хора. Оказа се, че е лъжа.

После ядох хора, оказа се, че са живи и здрави. Всичко това заминава, и трябва да се извади нещо ново.

Ама то това ново е притоплено старо.

Ако не намесват моето име, няма значение.

Кои са испанските власти, тепърва ще видим. Има международни конвенции, има начин, по който се изпращат такива документи. Има разследващи европейски органи, аз вярвам в тях.

Не се дава на „Медияпул“ доклада, и оттам да става контролирана експлозия. За пореден път ви казвам, - вече изброих колко пъти се блъфира.

Единствената опозиция съм аз, от която се притесняват. С капацитет, с административен опит.. В другата стая ще видите поне 15 депутати, които обсъждат бюджета и предложенията, които искаме да направим, защото при тези цени на горивата, единственото, което можем да направим, е да намалим данъка на ДДС-процента на храните – на хляба, на олиото, на зеленчуците.

И за да ни разконцентрират и извадят от равновесие, работят по този начин с този доклад, затова го пуснаха.

В доклада на испанските власти пише „по слухове и медийни публикации“, затова има моя снимка вътре, каза Борисов.

БГНЕС припомня, че по-рано днес премиерът Кирил Петков коментира доклад на испанските власти по казуса "Барселонагейт". "Докладът за "Барселонагейт", който е изпратен от испанските власти към българското МВР, не споменаваше точно име на лице, но имаше снимки на Борисов. Не е уличен директно, но показват, че според тях има замесени висшестоящи лица в тази афера като фактът, че просто очевадно, ако испанските власти са го открили, нашата прокуратура не е. Как е възможно всички други власти от цял свят да ни дават тази информация, а ние да я нямаме?", каза премиерът Петков. /БГНЕС