Борисов: Много са готини министрите, ама нищо не вършат

В момента имаме силно работеща законодателна власт. В енергетиката, правосъдната реформа, по темата с Украйна минаха много закони. Много министри обаче не работят, нищо не се е случило в цели сектори.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Според Борисов спортът е една от сферите, в които нищо не е свършено. „Къде са салоните, зали, площадки, финансиране на федерации? Така мога да изброя още седем-осем министерства. Нищо не се е случило в цели сектори“, каза лидерът на ГЕРБ, след като препита представителите на медиите дали знаят имена на министри от кабинета.

„Март месец има ротация, като се направи оценката с ПП-ДБ, ако има по-добър вариант, ще отидем на него. Първо ще бъде направена оценка на министрите, всеки ще се защитава, ще казва какво е започнал и ако е добре ще вървим с него”, поясни лидерът на ГЕРБ.

Относно евентуалния вот на недоверие Борисов заяви, че ще подкрепят кабинета в зала и ГЕРБ няма да свалят правителството.

„Разбира се, че ще подкрепим правителството в зала, но не мога да си заравям главата в пясъка. План-графикът ще го изпълним. Ако работим добре, може да изкараме пълен мандат“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви и че ще оцени финансовият министър Асен Василев по изготвения бюджет от него за 2024 г.

Бюджетът ще го гледаме след изборите, съобщи още Борисов. /БГНЕС