Борисов: На България беше даден ресор, който е първа точка в Европа

Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. За съжаление политическите ни опоненти направиха коментари, които ако имаха малко опит, нямаше да направят. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Във вторник България получи ресор „Иновации и младеж” в състава на новата Европейска комисия.

Образование и иновации е първа точка в програмата на правителството. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като държава, която винаги е имало добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци от типа на Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа, а именно – да се даде бъдеще на младите хора, коментира Бойко Борисов.

Освен образование, култура, спорт, в тази програма е и Евразъм. Това дава огромна възможност, продължи премиерът.

Когато договаряхме всичките постове, и затова казвам, че трябваше да сме мълчаливи, ние договаряхме и постове на Международния валутен фонд, съобщи Борисов.

Ние можехме да вземем външния министър на Европа да е наш, но разликата с председател на МВФ е милиарди долара, каза още Борисов.

Всички български институции, университети да се стягат да правят проекти, защото това са огромни възможности, посъветва премиерът.

Очаквайте подробности. /БГНЕС