Борисов: Най-мащабното купуване на гласове се провежда в българския парламент

ГЕРБ в изолация има най-много гласове, БСП – неизолирани в коалиция с Да, България – 30%, ИТН и ПП – 13%. С машини при изключителен полицейски тормоз, резултатите са тези в Нова Загора, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

ГЕРБ печели освен Нова Загора, на първи тур печели и в други кметства.

Докато полицията масово пресира, обикаля, влиза в къщите изрично да каже, че не трябва да се гласува са ГЕРБ, най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент. Освен пари за отцепници се предлагат колосални суми да не влязат да гласуват в пленарната зала. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво с случва около тях. Провалиха буквално Пална за възстановяване, добави Борисов.

Вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства за България, над 500 милиона евро. Това е загуба на Промяната. Парите отиват в 6 други икономики. Титаните на коалицията казват случват се и такива неща. Губят се милиарди от некадърност и безотговорност. Продължаваме да губим и готовите пари по европейската солидарност. Българинът няма да усети плана за възстановяване. Катастрофа, подчерта Борисов.

Надуха ни главата за социалната си политика. Цената на хляба няма да падне с 20 процента, ще намалее събираемостта с 20 процента, посочи лидерът на ГЕРБ. Тези хора корумпират депутатите, купуват по 10 хиляди гласа на час и това става пред очите на умните, каза още той.

Видях Румен Гечев, световният шампион по фалиране на банки, стискаше здраво ръцете на Петков. Вървим към чудовищна инфлация. Съдебната реформа се свежда само до назначаването на Бойко Рашков, посочи Борисов.

Бюджетът е прекроен в полза на хората с помощта на опозицията. Необходимо е спокойствие, за да го изпълним. В момента чуваме само заклинания и купуване на гласове, подчерта лидерът на ГЕРБ.

По темата за РСМ, Борисов каза, че се надява в РСМ да вземат решение, „но този път бе прокаран в България от опозицията“. По отношение на РСМ съм учуден за обидите. Ако не променят манталитета си, има много възможности, за да бъдат спирани. Можем да сме спокойни. Сега когато европейците виждат какво се случва в РСМ, това работи за нас, каза Борисов.

Ако гледате актуализацията на бюджета там са предвидени 1.5 млрд. за плащане на пенсии. Не е ясно дали ЕК ще позволи това. През 2023 г. тези пари трябва вече да се извадят от бюджета, посочи Томислав Дончев. Той предупреди за предизвестена национална катастрофа с Плана за възстановяване и устойчивост.

Намаленото ДДС не намалява цените, това е доказано от теорията и практиката и е факт, заяви Делян Добрев. Корнелия Нинова не го знае това, тя изпадна в комична ситуация събота и неделя.

Напълно погрешно е това, което тя казва, а именно, че намалявала цената на хляба. Намаленото ДДС е подкрепа за дадения сектор, каза Добрев. Ако целта е да подпомогнем хлебарите и мелничарите, ние ще свършим добра работа ако ги подпомогнем с тези 20%.

Ще останем в историята като опозицията, която управлява. Ние взехме решението за оръжията за Украйна, по въпроса с РСМ, направихме бюджета им, добави Борисов. /БГНЕС