Борисов: Няма да подкрепим актуализацията на бюджета

Водил съм много преговори с коалиционни партньори, но такова низко шоу като това не съм виждал. Кадрите на ДПС са назначени навсякъде, а днеска с ИТН се правят, че не се познават, и си подават само реплики. Аз се чудя Христо Иванов как се чувства с всичките тези хора в една кошница - Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Карадайъ, и Мая Манолова. Тези хора били нови сега. Сега на тях им е забавно, но хората после ще страдат.

Това каза бившият премиер Бойко Борисов в живо включване в профила си във Фейсбук от Сливенско. С него е и бившият земеделски министър Десислава Танева.

Вчера си изпуснах малко нервите, за което се извинявам, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Днеска Асен Василев казва, че ще съберат около 2 милиарда повече приходи. Абе колега, ако ти си ми финансов министър, ще трябва да ми покажеш как ще ги събереш. Заради Ковид удължихме събирането на данъци до 30 юни - приходите от даенъци дойдоха през юни. Ти ги отчиташ като твой приход, а това са приходи от миналата година.

На 12 май Радев каза, че отиващото си правителство изцеди хазната с харчове. И каза, че ни чакали тежки месеци заради тежкото наследство. А днеска Асен Василев излиза и казва, че щял да събере два милиарда повече. Кого лъжете непрекъснато? Да, хората са на море и на почивки, но обръщат внимание на това, че безработицата вече трета седмица се увеличава.

Ние на служебно правителство актуализация на бюджет няма да гласуваме, щото после всички ще се измъкнат от отговорност. По-високите приходи се дължат на покачването на цените на енергоносителите. Асене, дай да обясним на хората - когато са се вдигнали цените на природния газ, нормално да има повече събираемост", каза още Борисов.

Сега ви залъгват с два милиарда приходи, но сме на последното място по ваксинация. Дори сърбите са с 50%, а в ЕС - средно е 40%. Народа ще го разболеете, ще препълните болниците, ще хвърлите ваксините, хората ще затворят бизнесите. Фитч вчера са ти го написали, Асене - като се затворят бизнесите, нищо от планираните приходи няма да дойде без ваксини. ЕС ще те оставят 1-2 години заради Ковида, и след това ще дойдем ние, каза още Борисов.

От Трифонов зависи всичко сега, а него го няма, оставил е Тошко и компания да си бърборят там. какво плаващо мнозинство ще правите, като всеки ще иска нещо друго. И ще източат държавата така, както направи Тройната коалиция, допълни лидерът на ГЕРБ./БГНЕС