Борисов: Навсякъде, където има компрометиран път, се работи

Навсякъде, навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и работници.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети района на Лилково, за да види състоянието на пътя Първенец-Лилково, а за посещението му разбираме отново от Фейсбук страницата на премиера.

В допълнение от правителствената пресслужба съобщиха, че в рамките на 4 месеца вече ще има асфалтова настилка на пътя, който никога преди това не е имал асфалт, а се води държавен.

„Компрометираните места ще ги направим. Машините работят, разширяват габаритите, асфалтират, укрепваме пътя. В момента се прави и ще бъде асфалтиран до Лилково в рамките на 4 месеца“, отбеляза Борисов. Ще бъдат укрепени и две свлачища.

„Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и строители“, каза още министър-председателят като посочи, че температурните амплитуди и бързата смяна на времето се отразяват изключително негативно на старите пътища.

Борисов коментира и темата с миграционната вълна, която не се усеща от гражданите, но работата на българските граничари не е спирала.

„Няма нощ, в която между 80 и 200 нелегални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна Борисов.

„Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

Борисов посети и Околовръстния път на Пловдив, където тече ремонта на 14-километров участък.

„Рехабилитираме Околовръстното на Пловдив и изграждаме локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград. Това сме обещали на хората и го завършваме“, заяви той.

В резултат от дългогодишната експлоатация на трасето по настилката са се развили множество единични пукнатини, дупки и деформации. След приключване на ремонтните дейности ще се постигне ефективно осигуряване на улеснено преминаване по участъка. Стойността на проекта е 24 038 202,40 лв., а срокът на изпълнение е тази година.

Борисов акцентира, че подобряването на инфраструктурата в региона е от значение за развитието на дейността на индустриалната зона в Марково. Министър-председателят подчерта, че процедурите по търговете за проекти като този за Околовръстния път на Пловдив се извършват изцяло по електронен път. „Това е 100% борба с корупцията, прозрачно, даваш си офертата и не само в строителството, но и в „Булгартрансгаз“ за газопроводите вече е така“, отбеляза премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че на много места в страната се извършват ремонтни дейности във връзка с възникнали свлачищни, срутищни процеси и наводнения. Премиерът Борисов уточни, че с много техника се укрепва рухналата подпорна стена на пътя Девин-Кричим, почиства и отводнява се дерето под колоните на АМ „Струма“ в участъка на Мало Бучино.

Министър-председателят Бойко Борисов посети на място и изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп до имотите в близост до директното трасе, край което се разрастват търговски и индустриални обекти. В локалното платно за Пловдив в участък от около 5 км е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра, а в другите участъци се уплътнява и профилира трошено-каменната настилка. На място работят десет 30-тонни верижни багера, десет колесни и комбинирани багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи, както и строително-монтажни дейности за изместване и ново изграждане на комуникациите. /БГНЕС