Борисов: Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения

„Правим всичко възможно за възстановяване на нормалния ритъм на движението, след малко ще го пуснат в едното платно“, това обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посетиха пропаднал в следствие от повишените води на река Места участък от пътя между Банско и Гоце Делчев. Временно беше осигурен обходен път за шофьорите, а всеки момент движението ще бъде възстановено, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Перфектно работят строителите, на работниците и на полицаите също благодаря за перфектната организация! Надявам се до края на утрешния ден да пуснем движението в двете посоки“, заяви премиерът.

Министър-председателят коментира, че през последните дни в страната паднаха големи количества валежи и щетите се възстановяват. „Една колежка в Парламента днес е говорила за пътя до Рилския манастир, а този път тук не сме го правили ние, той е правен от комунистите, лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали? Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения“, добави премиерът Борисов. /БГНЕС