Борисов: Нека пише, всеки може да пише, аз строя

Да си пише човекът, какво лошо има? Всеки може да пише. Аз строя с колегите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на бизнесмена Васил Божков, който днес излезе с нова публикация в социалните мрежи.

От снимка на Божков, качена във "Фейсбук", този път не се виждат инициалите ББ, а телефонен номер. Чатът е от 2018 г., единият от 13 юни – когато е рожденият ден на премиера. „PS: За забавление: Ч.Р.Д., ББ! Пак“, завършва Божков, който показва съобщенията.

На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ „Хемус“ в участъка от „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин, който включва и пътен възел „Дерманци“.

„Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“, каза той.

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

По време на огледа с премиера Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В инспектираното от премиера трасе на „Хемус“ работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години. „Благодаря, че действате толкова активно, а после всичко това ще го покажем в музеите“, обърна се премиерът Борисов съм археолозите.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. /БГНЕС