Борисов: Няма да си дам имунитета, трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента

Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

БГНЕС припомня, че късно снощи Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе искане до Народното събрание за сваляне на имунитета на бившия премиер.

"Бих започнал от вчера. Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация? Защо вчера? Ами за да няма правителство. Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец? Целта е да няма правителство, ясно и точно", добави Борисов.

Той коментира и дали е готов да се състави правителство на всяка цена. "Ако си върнете изказванията ми от преди време, съм казвал, че трябва да има правителство, редовно избрано, парламентарно мнозинство, което е на нормална парламентарна република. Говорихме за три месеца, шест месеца, експертно, от повече партии и стоя на това мнение. Днес ще се видим отново с ПП, защото хаосът в държавата вече е тотален", уточни той.

"Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа няма. В момента, в който ние приехме закони, в които има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да сте слепи, за да не виждате това. Започнаха атаката веднага по партията на "Промяната", за да блокират всякакви разговори, изтече записа неслучайно, защото кога някой си е давал имунитет и са му давали охрана?", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според него явяването на избори няма да доведе до нищо различно. "Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон, и веднага започват да искат имунитетите и излизат всичките информации вчера за партията на "Промяната", добави той.

"Хаосът в държавата е толкова голям вече, особено при липсата на бюджет, ПВУ, Еврозона, Шенген, това, което се случва на Балканите, на 400 км. от нас има напрежение в Косово...виждате, канцелират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща. Трябва да гледаме и от тази гледна точка в края на краищата", отбеляза той.

"Не съм имал, няма и да имам никакъв имот в Испания", категоричен е Борисов. Той посочи, че не е виждал Ивайла Бакалова от десетилетия и не е разговарял с нея. /бел. ред. - бившата "Мис България" Бакалова бе сочена като основен свидетел по делото "Барсеолнагейт"/.

"Когато има споделена отговорност трябва да се предложи такъв състав на МС, който да успокоява и да гради доверие и в двете политически формации", каза още Борисов./БГНЕС