Борисов: Ние сме като Кобрата, продължаваме напред

Манфред Вебер, който е основният кандидат на ЕНП, навремето хич не харесваше България. Сега е сред най-големите поддръжници. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на централното предизборно събитие на партията в София, предаде репортер на БГНЕС.

В тази зала са истинските десни. Другите „десни“ (в кавички) са помагачите на БСП, бившето БКП, добави Борисов.

Премиерът не пропусна да отговори на опозицията, че с различните атаки срещу ГЕРБ, сами се правят по-слаби. „Ние обаче сме като Кобрата (бел. ред. - Кубрат Пулев), продължаваме напред“, заяви премиерът като напомни за скандалния случай на българския боксьор в САЩ, чиито права бяха спрени заради целувка с журналистка.

Борисов отбеляза, че в следващите месеци ще има още заводи, от които има нужда държавата. „Не да ми говорят за инвестиции за телекоми, банки“, обеща Борисов и посочи, че ще има производствени мощности около Пловдив, както е направено в София.

Кохезионната политика и развитието на Западните Балкани и транспортните коридори да бъдат сред ключовите приоритети на Манфред Вебер, след като спечели изборите, поръча премиерът Бойко Борисов.

„Освен това - Шенген, не че ни е важно, но е обидно да се справяме по-добре от други в ЕС, а да не сме част от пространството.

И по друга тема – отбеляза премиерът. 17 млрд. кубически метра газ в момента преминават през България. Ние не искаме повече, а да си останат нашите количества. Председателят на ЕК трябва да е сигурен, че не можем да бъдем манипулирани в енергетиката, поръча Борисов.

В изявлението си той настоя да не се пипат и субсидиите в селското стопанство. /БГНЕС