Борисов: Обричат ни на фалит с лявата популистка политика

Дойдеше ли БСП спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред около 1000 членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов предупреди, че, „ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация“. Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт има пълен застой и нищо не е направено за подобряването на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

„АМ „Хемус“ щеше да е стигнала до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият северозапад и север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат“, каза Борисов.

Той припомни, че благодарение на неговото управление са били санирани безплатно 32 блока. „Това е най-добрата социална политика, няма по-добра. Досега щяхме да се изкарали поне още 20 от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че да изминалите две години ПП и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ. „Когато бяхме на власт са работили 98% еврофондовете“, даде за пример той и добави: Дойдеше ли БСП спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток.

„Сега Росица Велкова, финансовият министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. В основата на програмата на ГЕРБ е да държим данъците най-ниски в ЕС“, заяви още Борисов. „Оставихме 1 млрд. лв. за ВИК сектора, за две години похарчиха и тези пари и сега като си пожелавате – искаме отново да станеш премиер, то това е лошо пожелание, защото те всичко похарчиха и пропиляха. Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

„Всичко ще направим, но ще е по-трудно от всеки нов път. 2009 попаднахме на най-голямата финансова, икономическа криза. Тогава не дадох нито една банка да мръдне и държахме инфлация 0,2; 0,3% и 50 лв. бяха 50 лв. сега вие с тия 100 лв. какво ще купите в магазина“, попита риторично той.

„Купувахме най-евтиния руски петрол. От всеки от нас измъкнаха по 1 лв. за литър от бензиностанцията. Сега ви измъкват парите през веригите по магазините – как няма да сме най-бедни, който мине ни обира. Заради Кирил Петков България е дала на Путин 5 млрд. и всички го знаят и на Запад го знаят“, каза Борисов и добави: „След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната“.

Евродепутатът Ева Майдъл заяви, че задачата на ГЕРБ не е просто да победят на тези избори.

„Нашата задача на тези избори е да върне реалността“, подчерта тя.

Ева Майдел призова да спрем хората, които създават илюзии, защото тези илюзии са опасни.

„Тези избори не са просто поредните. Илюзията прави така, че нашата държава да не се развива. Тази илюзия съсипва България“, добави тя.

Водачът на листата във Велико Търново проф. Костадин Ангелов заяви, че е получил снимка от среща на „Продължаваме промяната“ с избиратели, в която залата е била на тъмно, защото хората в нея са много малко.

„ПП е една много голяма илюзия. Цялата им работа е такава. На тъмно изглеждат прекрасно, когато светнете лампата виждате, че те са кухи и изпразнени от смисъл“, добави проф. Ангелов и поиска да се покаже тяхната зала, която е изпълнена със симпатизанти.

Във връзка с поздрава на белгийския премиер едновременно до ПП и до ДПС, той попита: „Готви ли се нова коалиция на загасени лампи, на тъмно, или се готви коалиция отвън. Уж политически опоненти, ама май само на тъмно“, каза проф. Ангелов. /БГНЕС