Борисов: Очаквам правителството да реагира много по-адекватно

Министър Тагарев се ползва с моето уважение, но когато излиза пред медиите, трябва да излезе напълно подготвен. Претенцията ми е като излизат да говорят, и към цялото правителство, да се готвят. В такива случаи много отговорно трябва да се работи и говори.


Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за дрона край Тюленово и изказването на министъра на отбраната, че „такъв тип събития са ежеседмични“, предаде репортер на БГНЕС.

Бойко Борисов коментира и протестите на зърнопроизводителите.

„Очаквам много по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации, обиди в такива случаи никога не са продуктивни, а точно обратно. Предлагам на масата на преговорите – диалогично, техните искания и това, което е възможно да се подпомогне сектора“, каза лидерът на ГЕРБ. Според Борисов зърнопроизводителите имат справедливи искания, но има и такива, които не могат да станат.

Лидерът на ГЕРБ добави, че е против обявяването на цивилното и военното разузнаване.

Той коментира и взаимоотношенията си с Вежди Рашидов.

„Вежди Рашидов ми е приятел. Велик скулптор. Направил е много. Допусна грешка, която за други се спестява, а в ГЕРБ, за съжаление, действаме така. Мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението беше правилно”, каза той. /БГНЕС