Борисов: Опозицията вече се усеща, че ще загуби, нямат какво да покажат

Опозицията вече се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкова злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат. Искаме нещо да им намерим дефект, но те нищо не са строили, нищо не са правили. Това заяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Следващата седмица ще открием нов германски автомобилен завод в Пазарджик. Плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще успеят да стане пътят до Слънчев бряг, за да няма тапи изобщо. В Бургас световно първенство по лека атлетика ще се провежда – и там искам, да видя как вървят нещата следващата седмица, каза Борисов, като добави, че в момента у нас се правят огромни строежи. И те затова беснеят, яд ги е, защото виждат, че и доходите се вдигат, и инвестициите са големи. Виждате президентът като има нещо хубаво вика - това хубаво, онова хубаво. А иначе лошото само за правителството. Разбираме ги и те водят своята политическа стратегия, каза Борисов. Онзи ден и „Гардиън“, и руските медии излязоха с коментар за мен. Но и двете внимателно казват, че добре се оправям. Трудно ми е, но балансът засега го има. Успяхме да водим балансирана политика и с Русия, и със САЩ. Аз се съпротивих Черно море да стане зона на конфликти, защото това е най-опасното. Важно е, че успяхме и с Турция да се разберем и сега да имаме 0% миграционен натиск, когато в Европа се сцепват. За чужди оръжия на територията на България аз не съм чул, подчерта още премиерът. Искаме отвсякъде да можем да получаваме газ, за да може България да е независима, каза Борисов във връзка с предстоящото започване на строежа на интерконектора с Гърция.

Борисов посети района на Стара Загора и се срещна с работници от различни фирми, където бизнес дейност развиват 80 компании. Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. за откупуване на частните улици на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, защото собственикът им е фалирал, заяви Борисов. Премиерът уточни, че следващата седмица на заседанието на Министерския съвет ще бъдат отпуснати средства на община Стара Загора, с които да бъдат откупени 85 декара улици. „Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат“, каза още премиерът Борисов. Той припомни, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични заводи, като там е и най-големият иновационен център и уточни, че освен огромни заводи се изграждат и социални центрове за работниците. „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора. След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи. /БГНЕС