Борисов определи случилото се с НЗОК като криза в парламента

Успешният процес беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Сливен.


Борисов описа ситуацията около неразбориите с избора на управител и подуправител на НЗОК. Той е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя акад. Николай Денков, по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

„Истината е, че Мария Габриел ми беше написала вчера, че искат да ме видят с акад. Денков. Аз казах: не, ще се видя с лидера на ПП Асен Василев и с лидера на ДБ Христо Иванов“, каза Борисов и припомни, че са се срещнали в 10.00 часа и са говорили час и половина.

„Зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен. Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че вземаме двете оставки, връщаме крачка назад, за да работим конструктивно за следващия избор на регулатори“, каза Борисов и добави: „Успешният процес, който направихме беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов“. /БГНЕС