Борисов: Още няма план за възстановяване и развитие, не знаят какво да напишат в него

„Вече е януари, а още нямаме план за възстановяване. Няма план, защото не знаят какво да напишат“. Това каза по време на среща с привърженици на ГЕРБ и работодатели бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Погледнете как изглеждат санираните блокове и как изглеждат другите - и това повече няма да продължи. Ако ние управлявахме, щяхте да имате зала - 10 млн. бяхме гарантирали. И само щяхме да се пазарим дали да е голяма като в София, дали да е като в Бургас“, обясни Борисов.

„Представяте ли си каква некадърност е да не са готови още с Плана за възстановяване и устойчивост“, възмути се Борисов.

„Готвят се пак да излъжат хората. Вижте какво казва самият Радев - че за мащабите на корупцията в България можем да съдим по срива на

чуждестранните инвестиции. Абсолютно съм съгласен. Само преди няколко дни излиза БНБ със свой доклад - че преките чужди инвестиции в страната са намалели с над 1 млрд. евро, или са с 47 % по-малко от същия период през предишната година. Друг министър вчера каза, че държавата обмисля спирането на помощите с дърва и въглища на социално слабите - интересно ми е как ще реагира г-жа Нинова - този социален тренд докъде ще стигне като спрат на хората въглищата и дървата“, попита Борисов. /БГНЕС