Борисов: От тук насетне - 28 март е датата на изборите, Радев трябва да я отстоява

В рамките на първото за 2021 година правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от COVID-19.

„Изпратихме една трудна година, от февруари до декември – пандемия с много и различни мерки, които се налагаше да се взимат, много трудности за българските граждани, за бизнеса, за икономиката. Но мисля, че възможно по най-добрия начин преодоляхме до момента тези неприятности“, отбеляза премиерът, цитиран от правителствената информационна служба.

Борисов изтъкна, че в цяла Европа продължават да се налагат строги мерки, което няма как да не влияе върху финансите и икономиката на страните членки. „Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането“, посочи още министър-председателят и добави, че в това отношение страната ни също има строга организация и се справяме по един от най-добрите начини в Европа.

„От тук насетне – 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали - съответно президентът Радев“, отбеляза Борисов. /БГНЕС