Борисов отпусна още 30 млн.лв. за водната криза в Перник

Перник получава още 30 млн. лв. за решаване на водната криза. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов пресметна, че общо парите стават около 35 милиона лева с отпуснатите средства отпреди няколко дни.

Министър-председателят заяви, че планът е даден от кмета. „Той включва довеждане на вода, магистрален нов водопровод, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на водопроводната и канализацията на града”, заяви Борисов. Той посочи, че веднага след като бъдат получени парите, ще започне работата. От днес МВР прави проверка на всички ВиК-та в страната, припомни още Борисов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров каза, че с днешните 35 млн. и с предстоящият голям воден проект, който ще стартира началото на следващата година, реално ще осигурят чисто нови пречиствателни станции и чисто нови довеждащи водопроводи и цялостната подмяна, цялостната водопроводна и канализационна мрежа на Перник. „Това нещо не е правено последните 70 години, може би няма да бъде направено и следващите 60. Така че това е действително най-големият подарък, който можеха перничани да получат, да имат достъп до качествена питейна вода. Ще го направим в кратки срокове, така че в следващите месеци всичкото това ще бъде в полза на нашата община”, заяви кметът.

Министърът на икономиката Емил Караниколов смята, че е реалистично режимът на водата в Перник да падне в края на януари. /БГНЕС