Борисов: Последните 2 години са загубени за модернизацията на армията

Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ. Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на „Локхийд Мартин“, които са на посещение в България.

Борисов припомни, че веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ са заявили ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков.

„За съжаление, последната година бе втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили. Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ. Ето защо с представителите на „Локхийд Мартин“ обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия“, заяви Борисов.

Той подчерта, че целта им е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма /БГНЕС