Борисов: Повтори се сценарият от предишните избори

Най-ниската избирателна активност в историята показа тоталното несправяне с провеждането на изборите на този кабинет. Нямаше място, където да не дефектират проблеми. Тези избори ще влязат в историята с това как една жена бяга от полицията и яде бюлетина.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първия си коментар след изборите "2 в 1", предаде репортер на БГНЕС.

Напълно се повтори сценария от предишните избори. Те тръгнаха с 8% преднина на ГЕРБ и в последния момент започна да се стопява. Предишният път "Има такъв народ", а сега "Продължаваме промяната". Вместо да идват мутрите, си тръгват от парламента. Това, че влиза "Възраждане" също говори много, коментира Борисов и продължи: Истински съжалявам Христо Иванов и Атанас Атанасов - тамън се засилят нещо да става от тях и дойде някой и ги изпревари.

Да имаш претенциите, че си най-знаещият и можещият, а неблагодарният български народ да ти отреди последно място. А това, че не са си подкрепили кандидатът за президент показва, че те имат тежка зависимост. Само ми е мъчно за тях, не много, но ми е мъчно, каза още Борисов.

Преди три месеца със страхотен възторг - промяната, еди какво си. За съжаление, само за три месеца "Има такъв народ" слезе надолу с 10-15%. Това показва колко са чувствителни българите към безотговорността, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него един депутат плюс или минус не носят стабилност.

Дали сме първи, дали сме с фотофиниш втори. Най-вероятно като дойдат резултатите от чужбина ще се повтори същия сценарий като преди, но това няма значение, каза лидерът на ГЕРБ.

Практиката показа, че след като натиснаха ромските махали - ИТН спадна с 10%, а ИБГНИ не влизат в парламента, а ГЕРБ си остана със същите резултати, добави той.

Радваме се, че след тази упражнена репресия към нас, имаме такъв резултат и че ни оставиха живи. Много са ми интересни, когато започнат да говорят за политики, какво ще се промени сега. Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да правят политики. Как ще решат здравната криза, сметките за тока, запита Борисов и посочи, че никой не говори за политики.

Смяната на една прическа не означава промяна, а подмяна. Този парламент ще е по-скучен, защото няма основни говорители, смята той.

Ако сме с 1 глас повече сме длъжни да предложим кабинет. Не виждам шанс да работим с ДПС, нито те ни искат.

Мисля този път да остана в Народното събрание, отговори Борисов в отговор на въпрос дали ще остане депутат този път или отново ще се откаже. /БГНЕС