Борисов: Позицията на ГЕРБ е - санкции

С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират на 100% горивото ни за двата ядрени реактора, така че да се откъснем от ядрената енергийна зависимост. Приехме закон, с който да се закупят два реактора. Ние сме по-напред от полския проект, можем да ползваме незабавно междуправителствено споразумение със САЩ.

Така работи ГЕРБ. Това е позицията на ГЕРБ – за санкции. Колегите от „Да, България“ клечат да се молят срещу нас. Техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството не носят абсолютно нищо. Нашето правителство вкара България в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

„Вие къде ни вкарахте, освен в криза, криза, криза“, заяви Борисов. По думите му виновниците не са в президентството, а пред президентството.

Той подчерта, че президентът Румен Радев е праволинеен човек. „Кой внесе закона за Северна Македония, кой внесе закона, за да изгони посредниците, кой помага най-много на Украйна, кой мисли за истинска диверсификация“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Отидох и купих 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис“, уточни той и добави, че веднага трябва да се инвестира, не само да се взима инвестиционна такса, за да може веднага да се черпи, защото това е диверсификацията.

Преди това Борисов изрази съболезнования към Турция и Сирия.

„Нашата конституция е такава, дали сме цялата власт на Радев, и той добре се справя“, отбеляза Борисов. Той е категоричен, че „Да, България“ не искат да носят отговорност и не искат да има правителство. „Никой не е мечтал в България да има такава еднолична власт“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Кого обслужвате“, обърна се Борисов към колегите си от другите партии.

Към журналистите той се обърна с думите: „Вие цял ден търсите реакцията на ГЕРБ, защото другите имали реакции. Нашата реакция беше на изборите.“

Лидерът на ГЕРБ заяви, че трябва да бъде направено правителство. „Искаме да имаме евроатлантическа политика“, посочи той.

„Ние сме готови да направим с четирите партии заедно коалиция, четири са евроатлантическите партии. Ако влезе и „Възходът“, ставаме пет. Темата за газа и находищата – подписваме и се договаряме. 10-15 неща има, които са важни за хората и те са за години напред. Инвеститорите трябва да знаят, че две трети от депутатите ги подкрепят. Те, ако са в парламента, това означава, че зад тях стоят български граждани“, уточни Борисов.

„Целият проблем на ГЕРБ дойде, че ние нямаме опозиция. Ние бяхме толкова силни. Това беше на практика преяждане с власт, както го наричат на политически език. Това е истинският проблем, защото силната демокрация изисква силна опозиция“, смята той. /БГНЕС

Тагове: