Борисов: ПП и "Възраждане" са новата сглобка, подкрепяща Путин

ГЕРБ има двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е категоричният резултат. Имаме нова сглобка от партии, подкрепящи Русия и Путин. Това са ПП-ДБ и „Възраждане“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

„ПП-ДБ и „Възраждане“ се обединиха с БСП, обединиха се и играха срещу нас. Ние загубихме на няколко места, но загубихме от коалиция“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е накарал партията си да гласува за Васил Терзиев в София, а в същото време ПП и „Възраждане“ са играли срещу Борисов в Банкя.

„Това е лицемерието на Кирил Петков. . Има прекрасна коалиция между ПП-ДБ и Възраждане. Ще обявя това пред всичките наши западни партньори“, каза Борисов.

Хората вече не понасят лицемерието - или се прави коалиция като хората, или подобни сглобки не ги виждам за правилни. Има прекрасна коалиция между ПП, Възраждане и ДБ, и лично ще оглася тази коалиция пред нашите партньори от Европа.

Повече лицемерие няма да има, категоричен бе Борисов.

В сряда събирам партията, и навсякъде ще ни докладват как са играли ПП с Възраждане. Ако навсякъде е така, както беше в Банкя, ако имат такова мнозинство, колегите от ДПС да избират - дали с евроатлантическа сглобка, или с проруска.

Аз в сглобки даже не участвам, така Борисов отговори на въпрос дали ГЕРБ ще напусне "сглобката с ПП-ДБ". Имаше споразумение, което се нарушава драстично. Денков си решава, че иска да маха шефа на ДАНС, написал писмо до Радев, и просто ме уведомява! В този й вид има по-силна сглобка - между Възраждане и ПП, каза още Борисов.

В сряда, като видя резултатите от всички градове, ще решим какво да правим. За да води Терзиев в момента, половината мои избиратели са гласували за него.

Терзиев ще е с най-ниските гласове, избиран за кмет на София. И ако те това приемат за победа, а не отчитат, че вляво и в центъра се формира много мощен крайно ляв вот, дори и да останем в тази сглобка, ще загубим като блок накрая. Защото ние продължаваме да работим с клишета, като говорим за евроатлантически ценности. Костадинов от Възраждане си води изключително силна политика, насочена към крайнодесните партии в Европа. Ние с ПП и ДБ-та не знаем какво правим!

Първа политическа сила сме, нашият резултат сме си го изкарали. Оттук насетне разчитам на Христо Иванов и Атанас Атанасов, да обмислят какво говорим, защото техните избиратели са умни хора - дори техните избиратели ги наказват, защото не са честни с тях, това важи и за нашите избиратели. Сглобката е пошла връзка, с която управляваме хората. Или правим ясна програма с дати, часове, - така, както се съешават по провинцията, може и на национално ниво да си го направят, - или няма никакъв смисъл. Може ли да нямаме нито един инфраструктурен проект в държавата, другите градове са рядко изостанала работа.. какво ще правим в този Бюджет, какво ще правим? Ми утре може да са махнали ДДС-то на ресторантьорите /утре МС провежда извънредно заседание - бел. ред./, откъде да знам?, попита още Борисов.

Техните избиратели виждат какво става с Лукойл - 3.30 лв. заредихме сега бензин. За кого работят? Колко пъти показахме числата, и нищо не се променя! Вече трета година бензина се вдига! В 12 държави бензинът е по-евтин без дерогация, каза още Борисов.

Преди 3 г., когато ни изтече мандата, аз предупредих, че предстои спирала от избори, които водят до по-надолу и по-надолу. Когато народът ми е давал властта да управлявам, съм се справял най-добре на Балканите. На кметовете сега ще им е трудно, защото в държавата няма пари, каза още Борисов.

При такава сложна сглобка не е ли по-добре да има неутрален шеф на ДАНС, предложен от президента, попита още лидерът на ГЕРБ.

Ние имаме повод за радост, но тъгата е в това, че действително народът не го заслужава. Когато вадиш юмруци срещу опонентите си, това се отразява на отношенията между партиите. Логично беше когато има такъв тип сглобка, да броим гласовете и на тези избори заедно в един блок. Сега, като имат такава сглобка, честно е да я пренесат и в парламента, завърши Борисов. /БГНЕС