Борисов: ПП се имаха за месията, който ще спаси България, те я натикаха в дъното

И на мен ми се реве като гледам какво ни направиха за две години, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС.

ГЕРБ-СДС закри предизборната си кампания в морската столица.

По времето на Кирил и Асен ние сме обогатили войната в Украйна, не ние, а хората на Кирил и Асен с над 5 милиарда, особено германска медия, която казват, че Кирил и Асен са спасили Украйна. Вицепремиерът и министър на икономиката Нинова се кълне един патрон за Украйна не е излязъл от България, кое е истината, нямате ли журналисти в Германия, които да установят как може тези две неща да съществуват в общественото пространство, посочи Борисов.

Нещо, което струваше 100 лева, те го плащаха 300, и когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация с руския газ, се оказа, че са на посредниците, които са източили джобовете на хората.

От всеки джоб на тези българи Кирил и Асен благодарение на дерогацията на ЕС, източваха по левче на литър бензин и нафта, това ми е най-лесната кампания на мене, каза Борисов. Ваша грижа е да накарате македонците да се държат като държава – кандидат за членка за ЕС, но да затварят българските клубове, да бият българи там за това, че имат българско самосъзнание, това не е цивилизовано. Този процес искам да го наблюдавате в ЕС, обърна се Борисов към Вебер, ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри, каза още Борисов.

Няма смисъл заради проценти да си загубим ориентацията. Днес може да ви се вижда рисков или опасен път, но ГЕРБ-СДС трябва да застане на страната на белия демократичен свят, коментира Борисов. Ние твърдо подкрепяме Украйна, но сме категорично против контрабандата от Украйна на зърно, царевица, слънчоглед, подбиването на нашите цени. Искаме да разграничим огромната подкрепа към Украйна срещу агресора Путин, но контрабанда не, защото хиляди земеделски производители фалират, напускат България. Не може да се източват парите на българите по този начин с огромни завишения на цените.

Щом се събират много да бият един, значи са по-слаби, това е житейският опит, това е опитът от улицата, от живота, от залата. Тези, които само преди 1-2 г. се имаха за месията, който ще спаси България, те я натикаха в дъното, каза Борисов.

При мен беше нула миграция, в момента моргите са пълни с мигранти, няма къде да ги погребат, в чували ги държат, каза Борисов.

Ваша грижа в ЕС е да накарате македонците да се държат като държава – кандидат за членка за ЕС, но да затварят българските клубове, да бият българи там за това, че имат българско самосъзнание, това не е цивилизовано, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към лидера на ЕНП Манфред Вебер. Този процес искам да го наблюдавате в ЕС, каза Борисов. Ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри, каза още Борисов.

Най-големият грях на „Продължаваме промяната“ е, че се опитаха да убедят хората, че живеем в приказен свят, в който не важат законите на физиката и финансите. Това заяви Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ.

Дончев даде за пример излизането на голям екран на първия филм от поредицата за Хари Потър, който много е въодушевил децата, а някои от тях дори се опитаха да летят, скачаха, падаха и се нараняваха. По същия начин и Промяната убедиха хората, че могат да се харчат повече средства, отколкото се изкарват. „Ако дългът се повишава, тогава ще вдигнат прогнозата за БВП. Имаме тежката задача за обясним, че законите на финансите и физиката не са отменени“, подчерта Донев.

Другият тежък грях е насилието. „Помните ли как един министър-председател каза, че иска арести. И се случиха, срамни и незаконни. Друг член на кабинета плашеше тези, които не слушат с 5 години затвор. Чух тези дни един бивш министър, че ако имат нещо общо с властта, ще продължат със същото“, каза Дончев.

Той заяви, че от ПП са казали, че ако са първи ще притиснат ГЕРБ да влязат в коалиция с тях. „Как ще ни притиснат – ще ни набият, ще ни шантажират“, попита Дончев и подчерта, че „най-големият проблем е, че насилието е силата на безсилието“.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че има нещо по-важно от победата на 2 април.

„Да победим опонентите си. Да. Но имаме по-важна победа. Да победим омразата, да победим на насилието, да победим безпътицата. Победа!“, призова Томислав Дончев. /БГНЕС

Тагове: