Борисов: Правителството да обясни какво ще се случи с териториалните планове

“Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото не му знаем името, да обяснява за териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони. Двата основни въпроса са заместващата мощност при спирането на въглищните централи и запазването на работните места".


С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна традиционното си сутрешно изявление пред медиите в коридора на Народното събрание. Междувременно енергетици от Старозагорския регион и Кюстендилско вече са блокирали пътища и протестират, предава репортер на БГНЕС.

"Планът, който не сме видели, би трябвало да решава тези въпроси. Искам да призова правителството бързо да обясни какво ще се случи там, а не да слагат каруцата пред коня с фирмите”, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ препоръча предизборната кампания за местния вот да бъде проведена умно, деликатно и с такт за по-важната цел.

“Моят краен резултат би бил отчетен като трите партии, които участват в некоалицонната сглобка - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, като блок да имат най-много общински съветници и кметове. Това ще препотвърди правителството”, каза още Борисов.

Той подчерта, че забавянето на бюджета няма да е проблем.

“Ще подкрепим Асен Василев колкото е необходимо след ваканцията да гледаме бюджета. Днес той ще представи проектобюджета пред нас, този път няма да бъдат допуснати грешките от предходния бюджет”, уточни Бойко Борисов, след което подчерта, че няма да приемат 20% ДДС на ресторантьорите и идеята за “донос - бонус”. /БГНЕС