Борисов представи проектокабинета на Даниел Митов в болницата

Бойко Борисов представи имената на министрите в проектокабинета на Даниел Митов от болницата, в която се намира. В залата с него са Даниел Митов, Томислав Дончев, Румен Христов, Десислава Атанасова, Калин Вельов, Кирил Ананиев и Любен Дилов-син, а видео се излъчва на живо във Фейсбука на премиера в оставка. Проектокабинетът на ГЕРБ включва 8 нови лица, предаде репортер на БГНЕС.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3068775790017137

Бойко Борисов представи имената на министрите в проектокабинета на Даниел Митов от болницата, в която се намира. В залата с него са Даниел Митов, Томислав Дончев, Румен Христов, Десислава Атанасова, Калин Вельов, Кирил Ананиев и Любен Дилов-син, а видео се излъчва на живо във Фейсбука на премиера в оставка, предаде репортер на БГНЕС.
Даниел Митов беше външен министър. Реформаторският блок го представиха като най-евроатлантическият човек. Ето, само да е спокойствие, да има стабилно правителство, каза Борисов преди да представи имената в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.
В проектокабинета Даниел Митов е министър-председател, Румен Христов е вицепремиер и министър на отбраната, Томислав Дончев поема еврофондовете, Калин Вельов е министър на културата, Екатерина Захариева - външни работи, Деница Сачева - социална политика.
С Митов и Румен ние даваме много силен знак. Ако трябва да съм честен, предложих на Красимир Каракачанов да остане и в този кабинет, той отказа. Такова е времето, такива са изборите, така ни е подредил народа, коментира още Бойко Борисов.

Александър Иванов е предложението за регионален министър. Борисов подчерта, че стратегията на ГЕРБ е обновяване и затова Иванов е предложението за МРРБ, което не означавало, че Нанков или Петя Аврамова не се справяли добре.

Десислава Ахладова остава в правосъдието. Десислава Танева също е предложена да остане на поста в земеделието.
Ивелина Василева, която преди оглавяваше МОСВ, сега отново е предложена за екоминистър.
Любен Дилов-син - министър на туризма.
Жечо Станков - министър на икономиката.
Делян Добрев - министър на енергетиката.
Красен Кралев - спортен министър.
Красимир Вълчев - образование.
Костадин Ангелов - здравеопазване.
Кирил Ананиев - министър на финансите.
Христо Терзийски ще остане във вътрешните работи, а Росен Желязков също остава министър на транспорта в проектокабинета на ГЕРБ.

Много е лесно да говориш кой е страхлив, кой не. Толкова години носих сам отговорността, с различни партньори, за всяко нещо, каза Борисов в началото.
Страхът е на този, който ще избяга от отговорността да състави кабинет, заяви Борисов.
Имат огромно мнозинство, могат да управляват и да направят какво са обещали. Искам да им видя разчетите, искам да им видя приходния баланс.
Подозирам, че сега всички така ще правят, че да няма правителство, заяви още Борисов.

След като му каза, че oт днес нататък ще говори той, Даниел Митов отвърна, че икономическото възстановяване след пандемичната криза ще е много тежко.
Когато ти беше външен министър Блинкен на два пъти беше в София, отвърна Борисов.

Борисов каза още, че утре (сряда, денят, в който трябва да се проведе изслушването му пред парламента - бел. ред) ще го изпишат. Спрете истеричните жени и още един двама мъже в парламента, те нищо не допринасят, призова премиерът в оставка. /БГНЕС