Борисов: Мотаят се, за да има Радев собствена ЦИК

Нарочно се мотаят, за да могат да свършат мръсната работа на кандидат президента Румен Радев – да има собствена ЦИК. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

„Един месец и нещо сме в оставка и нарочно се мотаят, за да могат да свършат мръсната работа на кандидат президента Радев да има собствена избирателна комисия, като кандидат президент той да прави изборите. Нарочно ни държат. Представяте ли си каква наглост. От повече от един месец сме уволнени... и в същото време казват, че Борисов продължава да управлява. Но началникът горе добре им го е казал: Прости им Господи, те не знаят какво правят“, заяви още той и добави: "Като не знаят какво правят, трябва да им прощаваме".

На Великден Борисов посети Семинарията в София и се срещна със свещенослужители там. Те му благодариха за създадените добри условия за обучение в Духовната академия.

На конгрес на ГЕРБ има решение да не правим коалиция с БСП, така че Корнелия Нинова да не ни вкарва в обръщение и риторика, когато знае, че е невъзможно да се прави коалиция с нас, подчерта още министър-председателят в оставка.

Борисов припомни, че вчера, на Велика събота, Европейската комисия е излязла с декларация, в която и ние сме се включили. В нея е изразена подкрепа за председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, заместник-председателя на ЕК Вера Йоурова и още няколко души във връзка със санкциите, които им бяха наложени от Русия.

„На фона на нашите декларации и подкрепа е крещящо мълчанието на кандидат президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Все още нямат реакция, иначе обичат да си казват. За Корнелия и другите да не говорим...“, каза Борисов, махайки с ръка. /БГНЕС