Борисов: Радев само в КС нямаше контрол и още днес взе мерки

Радев е нагъл, че излезе и ме обвини, че плаша с ваксинация, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Ние настоявахме за зелен сертификат още август месец, Радев наглее, каза още Борисов и призова хората да се ваксинират, уточнявайки, че ваксините са годни до декември, тъй като Европейската агенция по лекарства е удължила техния срок.

Относно днешната пресконференция за проверките, започнати МВР и НАП за строителството на автомагистрала „Хемус”, Борисов каза, че за всеки аванс има банкова гаранция.

Той не подмина и днешната новина за назначаването на досегашния правосъден министър проф. Янаки Стоилов за съдия в Конституционния съд.

Радев само в КС нямаше контрол и още днес взе мерки, каза Борисов.

„Бойко Борисов никога преди избори не прави прогнози и планове. Този, който прави прогнози и министерски постове, да не забравя, че народът ни праща в парламента. Обществото дава право на мнозинството да управлява. Нека да минат изборите и тогава ще видим кой колко депутати има, колко струва, кой иска да продължи промяната“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов изложи тезата, че Бойко Рашков брани Румен Радев, за да отклони общественото внимание. Той увери, че ръководената от него партия не участва в протести, а сега протестите са за хляба, за сметките за тока.

Лидерът на ГЕРБ нападна здравния министър д-р Стойчо Кацаров, като цитира негови изказвания, свързани с коронавируса, които според Борисов са проблематични. В едно от цитираните изказвания здравният министър твърди, че COVID-19 не се отличавал с висока смъртност. Според Борисов само за тези думи д-р Кацаров би могъл да бъде даден на прокурор.

Запитан дали след предстоящите избори ГЕРБ ще успеят да сформират правителство, партийният лидер отговори еднозначно:

„Ако не управляваме, всичко ще остане като града на Инките, като в джунглата и от дрон ще го гледате", допълни той. В Банкя Борисов никога не слага каруцата пред коня”. /БГНЕС