Борисов: Радев също да заяви какво мисли за задържането на Навални

Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Сливница.

"До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални", напомни Борисов, цитиран от правителствения пресцентър. "Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управлнеие, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място - не", добави министър-председателят.

Премиерът предложи президентът също да заяви какво мисли по въпроса. "Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комсия настояваме за незабавното му освобождаване", посочи още Бойко Борисов. /БГНЕС