Борисов: Радвам се, че се строи здраво. Образованието, включително духовното, е приоритет

Министър-председателят Бойко Борисов посети Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, чиято сграда се ремонтира основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева.

Радвам се, че се строи здраво, заяви премиерът Борисов и акцентира върху значителните средства, предназначени за образователна инфраструктура. За нас образованието е основен приоритет, включително духовното, добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Към настоящия момент голяма част от ремонтните дейности в Семинарията са реализирани. Сменени са старите покриви, които са били в много тежко състояние. Сменена е и отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. Учебните помещения са в процес на подготовка за започването на нормален учебен процес.

Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“ се помещава в представителна сграда с богата история и специфична атмосфера. Разположена е в централната част на град Пловдив и е една от неговите забележителности. /БГНЕС