Борисов: Рекетът трябва да спре, най-важно е влизането в еврозоната

Този хаос, този рекет върху българите трябва да престане. Вчера и онзи ден започнаха да излизат далаверите на управляващите. Когато всичко стане ясно какво се прави и малкото останали да гласуват за тях ще се отвратят. Това е в сферата на политиката по време на избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който упражни правото си на глас, предаде репортер на БГНЕС.

В света е война, ясно позициониране. Разбирам от колегите политици, които бягат и се крият, избягват темата, но следващите месеци това ще е основна тема. Ясно сме заявили, че при тази агресия и война с ясен агресор Путин, не руският народ, при този фарс на референдумите, България трябва да е ясна, категорична и точна за мястото си, където се намира – в ЕС и НАТО. Влизането в еврозоната трябва да е първа и най-важна задача, каза Борисов. Иначе сме основен производител на ток и храни, можем да храним Балканите, да изнасяме енергия, дава се огромна възможност за водни централи за каскади и какво ли не. Парите по ПВУ трябва да се насочат по правилните места, именно в енергията, където в следващите години ще е най-важно, каза Борисов.

Енергетика, еврозона, съдебна реформа, изброи Борисов като основни теми, диверсификация от Газпром.

Вчера видяха всички, казаха благодаря на Борисов, че започна интерконектора, вчера го пуснаха. Ние имаме редкия шанс да сме най-диверсифицираната държава на Балканите, с най-мощната компресора система, добави Борисов. Надявам се Радев да е взел мерки за това да има честни избори, дано е взел мерки.

Ако политиците продължават да се правят, да се водят от егото си и да не се съобразяват с хората, които са гласували, накрая няма никой да отиде да гласува. Реваншизъм мога да им обещая, че няма да има. Не трябва да се допуска спирала от избори, подчерта Борисов.

Държавата трябва да остане на евроатлантическия курс, подчерта още Борисов. И въоръжение, и всички военни проекти, руснаците обичат силните, и отговорът не, е не. Важното е разумът да надделее, светът е война, каза още Борисов.

Той посочи, че в региона на война инвестициите са изключително ниски, а инфлация се лекува с вътрешни и външни инвестиции. "Това са прости правила, трябва всеки да ги знае. Надявам се на разум от всички. Ние имаме, доказахме, всякакви варианти да помагаме на държавата си", допълни той.

Според него ако лидерите на политическите формации и хората, които определят политиките на партиите не са ангажирани с едно правителство, то е изключително компромисно и нестабилно. "Повярвайте ми, в момента аз съм най-добронамереният човек към тях. Към всички партии говоря. Аз съм най-добрият и разумен политик. Аз съм човекът с най-много опит, с най-много контакти, доказани, и точно сега неслучайно Бойко Борисов бива споменаван от Вучич, от Мицотакис и Ердоган, всичките. Защо мислите? Едно е да отида аз при тях, друго е да отиде който и да е. Но аз ще му помагам, така че оставям на другите колеги да си изберат, разбира се, ако имаме добро класиране", отбеляза Борисов по отношение на премиерския пост. "Ние приемаме победата на всеки един и си заставаме на мястото, където народът ни отрежда", заяви още той. /БГНЕС

Тагове: