Борисов със свой списък: Начело са Василев и Янев

Младежката ГЕРБ също е изготвила списък, в който на първо място е вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, а след него е министърът на отбраната Стефан Янев. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Сливен, предаде БГНЕС.

Това заяви бившият премиер и настоящ лидер в отговор на казаното по-рано днес от Кирил Петков, че в списъка с 19 имена, които е дал на главния прокурор Иван Гешев фигурира и това на Борисов. То е поставено там във връзка с така наречената „Мата Хари“, която Петков настоява да бъде разследвана от Прокуратурата.

Борисов припомни, че от думите на началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, която също беше привикана на разпит, информацията за хората е събрани с по-мощта на Гугъл.

Според лидера на ГЕРБ в Гугъл може да излезе всякаква информация, включително от жълтите медии: "Този списък е несериозна работа и отнема огромен ресурс от медийното време“.

Той смята, че с подобни действия Кирил Петков цели да назначи свои хора в Прокура-турата.

Борисов дори сравни стореното от Петков с това на 9 септември 1944 г., когато в папка слагаш професори, опозиционери и други представители на интелектуалния елит и ги носиш на прокуратурата – така е ликвидиран българският елит.

"Ако това е съдебна реформа - да сложиш свои хора в МВР и прокуратурата и накрая да носиш по Гугъл", подчерта Борисов. /БГНЕС