Борисов: Ще предложим правителство от експерти, които могат да стабилизират България

"ГЕРБ разполага със солидна управленска програма, в която основен приоритет са стабилизирането на страната, ускоряването на икономическия растеж и подкрепа на пенсионерите и всички уязвими групи от обществото. Това споделих пред председателя на Християндемократическия съюз на Германия Фрийдрих Мерц, с когото разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. В парламента ГЕРБ вече доказа, че може да формира мнозинства и да лидира процеси като осигуряването на компенсации и подкрепа за бизнеса и за хората, регулирането на цените на горивата, осигуряването на военна подкрепа за Украйна и грижи за украйнските бежанци, продължаването на европейската интеграция на Северна Македония и гарантирането на втората част от ескадрилата F-16", съобщи в личния си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

БГНЕС припомня, че по-рано днес Борисов съобщи, че правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това стана по време на среща на Борисов с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на ЕНП в Атина.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

Тази сутрин бившият премиер написа, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

"ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", допълни Борисов./БГНЕС