Борисов: Ще представим проектокабинет и веднага връщаме мандата

Ще представим проектокабинет с Даниел Митов за премиер, ако мандатът дойде при нас, но само ще го покажем и ще върнем мандата, както сме обещали. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Ще представим проектокабинет с премиер Даниел Митов, защото сме отговорни и искаме гражданите да видят какво им предлагаме. При положение, че останалите партии заявиха, че няма да го подкрепят, ние ще върнем мандата и няма да губим времето на парламента и гражданите, обясни Бойко Борисов стратегията на своята партия. "Искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в българската политика в този момент. Когато започва една предизборна кампания, партиите слагат на плакатите си слоган. Както тук пише :"Ред в хаоса" - това е на ГЕРБ-СДС", каза още Борисов.
Той подчерта, че в момента се намираме в ситуация на тежка президентска република, като на Путин. „Радев постигна хаос, направи парламента за смях. Той създаде партиите на протеста, когато излезе с юмрука напред“, добави Борисов.
Лидерът на ГЕРБ заяви, че страната е потопена в хаос. Наблюдава се провал в икономиката, здравеопазването, енергетиката и много други важни сфери на обществения и икономическия живот.
Той отново подчерта, че ГЕРБ с нищо не е виновен на останалите партии, че те не могат да съставят правителство. Борисов ги призова към взаимно уважение.
Лидерът на ГЕРБ призова останалите политически лидери да се смирят в името на доброто. „С омраза и с обиди нищо не се получава“, добави той.
„Два месеца създавате илюзията, че ще направите правителство. Имате прекрасно мнозинство, решете всички въпроси по начина, който искате. Не виждам как ще накарате българите да излязат да гласуват при трети избори, особено на фона на очакваната вълна от коронавирус. Ще победим най-лошата избирателна активност, която имаме. Създайте илюзия у хората, че има нужда да отидем на трети избори“, каза Борисов.
Той отново подчерта, че ГЕРБ ще обявят своя кандидат за президент, когато свършат парламентарните избори.
По отношение на влошаващата се ситуация с коронавируса, Борисов заяви, че ГЕРБ са оставили държавата в най-блестящата ситуация, отколкото всички останали в Европа. Той обвини сегашната власт, че са провалили ваксинационната кампания. /БГНЕС