Борисов: Ще сложа различен кандидат за премиер, ще задържим седмица мандата

Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще сложа различен кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ. Разликата е 8-9 % между ГЕРБ и втория, сочат агенциите, значи не трябва да чегърта нито Радев нас, нито ние него. Ще възложа на избрания от мен премиер да разговаря с другите партии, ако това са резултатите и да съставят отговорно правителство, което да се ползва с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим разговори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ.

И без Радев не можем, и без Борисов не можем, това казват резултатите в момента. Ако имаме глави на раменете, трябва поне за 6 месеца да оставим нашата омраза да не пречи на хората, на държавата, добави Борисов.

Срам е да има президентски избори и да няма поне един дебат с кандидатите, каза още той.

Хаосът е тотален навсякъде. Дори и при машините, флашките, пластиките, каквото и да кажеш е абсурдно. Машините заминали за чужбина, ЦИК не знае кои машини, добави Борисов. Казахме им за 228 машини, до днес на Рашков единствената му роля е да организира честни избори, в четвъртък по обед ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите и същият този си назначава проверка на себе си и казва до довечера ще отговорим, добави Борисов. Радев трябваше да му е взел оставката на Рашков вече и да сложи честен човек. Държавата да си купи машините трябваше вече, в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика картите, и до тях флашките, подбор, по опис, тръгват камионите, слагат и т.н. Две седмици вече говорим за контролните разписки от машините, защото бяхме сигурни, че фалшифицират. И предишните избори бяха фалшифицирани. Това са 4 души, двама братя, баща, сестра, тесен семеен кръг, който отговаря, единият писал програмата. Тях ЦИК ги назначава. Може ли да си дадеш най-важното събитие в държавата на 4 души, които дори не отричат, а четвъртият е най-близък на Рашков.

Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че така разделена държавата не виждам как ще се оправи, подчерта Борисов. Моделът на Борисов е 70-80 лева цена на тока, моделът на Радев е 380 лева, 3-4 пъти по-скъпо, добави той.

Надявам се до края на зимата да оживеем, имаме 199 починали българи днес. В последните 7 дни имаме 1101 българи, които няма да дочакат нито да се променим,л нито да се оправим, има 165 670 под особен режим – карантинирани, активни случаи, тези хора как ще гласуват? Рашков цяла седмица бучи за „Хемус” защо не го питат как ще гласуват тези хора, попита Борисов. Днес разбрахме, че той днес чувал за мобилни секции, добави той бе категоричен, че Рашков се е провалил.

Поскъпването на тока и храните ще подкопае покупателните способности на домакинствата с ниски доходи, казва ЕК, сиреч моделът Радев доведе до това. Добре, че построихме Балкански поток. С тази тръба не дадохме да ни заобиколят Гърция и Турция, геостратегически успех. Ако слушаме Христо Иванов и неговата компания не са сложили и една тухла някъде в България, за да могат да спорят с мен, каза Борисов.

Едновременно започнахме и интерконектора с Гърция. На Балкански поток оставихме най-добрите американски компресори и си гарантирахме 15 млрд кубика транзит, за което вече сме получили 800 млн. и ако тези опоненти могат да смятат, че за година и половина имаме вече в сметките 800 млн. За 70 г. живот на този проект прави 25-30 млрд. печалба за България, каза Борисов.

За снимките от неговата спалня, той коментира: „Гнусен компромат се опитват пак да пуснат, слагат шкафче, което е подредено, когато ме няма и са заснели всичко, когато ме няма и след това на някого са му платили да ме снима, когато се спи. Но няма нито едно вързано с шкафчето и с мен, прекрасен компромат. В тази игра аз не влизам. Монтаж са тези снимки, разбира се. Няма да доставя на воайора Радев удоволствие, който с дрона си летеше да ми снима спалнята”. /БГНЕС