Борисов: Станахме за смях на Европа и Балканите - пет пъти правим избори

Това са знаещите и можещите, доказалите се, но ГЕРБ възпита и една нова млада армия, която е гарант, че никой не може да я изчегърта. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа водачите на листи на партията в Пловдив. Хиляди симпатизанти и членове на партията се събраха на предизборна среща в града на тепетата, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Няма да забравя - така както Вежди Рашидов мръзнеше през ареста, и плашеха нашите младежи с арест, защото казваха, че ПП крадят по левче от литър гориво от джоба на хората - нашите младежи не се уплашиха, напротив, обединиха се, нароиха се, и сега са стотици, каза Борисов.

Този лош сън рано или късно ще свърши. Но това, което има да теглим като държава и като народ, тепърва ни предстои. Кашпировски дори надминаха - за две години успяха да успят българите. Хората гледат какво става с веригите - производителите дават хляба по 0.70 лв., а в магазина е по 1.50. Пазарната икономика иска да има търговия, но не допуска спекула! Това, че се договориха и вдигнаха цените на горивото - това повлече всичко към хиперинфлацията - всичко в пазарната верига зависи от него, и всичко се увеличи. Тези хора допуснаха това, коментира Борисов.

Станахме за свят в Европа и на Балканите - пет пъти правим избори, каза още Борисов.

Няма да подкрепим предложенията на служебните министри за промени в данъчните закони, добави лидерът на ГЕРБ.

Преди една година ПП-ДБ искаха да ни унищожат, и да унищожат стотиците хиляди хора, които стоят зад нас. Те не обичат България - това стана ясно за последните две години. Това каза Тома Биков от ГЕРБ.

Скъпи приятели, на този ден седях пред едно следствие и две денонощия мръзнех. Първо - за неправдата, и после - защото си обичам лидера. Трето, подкрепям си партията. Не искам да ви говоря като на ученици, но ще ви разкажа: кои имат тая страст да унижават - слабите, страхът кара човек да бъде агресивен. Имам изключителен лидер, сериозен мъж, страховит за другите, страховит с това, което прави - с таланта и амбицията си, това ги плаши. Страховит е, че обича хората, и че те го обичат. Страховит, че винаги може да се обърне зад гърба си и да покаже какво е направил.

Това каза председателят на 48-ото НС Вежди Рашидов.

Страхът е особено нещо, и това, което ги съпровожда е бездарието, безсилието - страх от силния, простотията - страх от умния. Всичко това създаде едни хора, които дойдоха с омраза, които днес едно дръвче не могат да покажат, че са посадили. Дойдоха и поискаха властта - скъпи мои, властта е съзидание, не е пагон, който се разнася; властта е отговорност пред съдбата на всички български граждани. Какво получихме за две години - храна няма - онова, което с 50 лв. се купуваше преди, сега се купува за 100 лв.

Г-н Борисов, те ви унизиха, опитаха се да ви смачкат, защото не могат да ви надвият по друг начин. Докато сте начело на ГЕРБ и ние сме до вас, всички тези хора ще се плашат от вас, обърна се Рашидов към Борисов.

Тези хора направиха едно много срамно нещо, надявам се след болката, която сте изживял, да сте по-корав и по-силен. Имате все по-сплотени хора, имате красиви образовани млади хора, всичките с професии, и те трябва да се учат от вас. В политиката няма млади и стари - има можещи. Аз все повече знам, че всеки един момент трябва да вървя да дам път на друг млад човек, затова искам да ви кажа, че 20 години бях до премиера, а 25 години стоях в ГЕРБ, защото е най-хубавата партия. Най-красивите и сплотени хора са в ГЕРБ, продължавайте така, каза още Рашидов. Някой ден ще изляза в пенсия, няма да е днес, но винаги ще бъда до вас. Създавайте, правете строители на България, и достойни хора, каза още Рашидов.

Не се отпущайте, хората са се настрадали, бедни, но сладки, добри хора - българи, гледат ни в очите, и чакат да има стабилна държава и управление. Вземете спечелете изборите, и то с много. Знам, че можете, били сте победители, и сега ще сте, обърна се Рашидов към избирателите в залата.

Колко пъти в последните две години сте се събудили и сте почувствали, че нещо хубаво се случва? Напротив, събуждали сме се с усещането, че става гражданска война, каза и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Всеки път, когато Асен Василев се е докосвал до Бюджета, инфлацията в държавата е скачала - това е чисто българско дело, не е подвластно на чужди фактори, каза Делян Добрев. Инфлацията в България стартира далеч преди войната в Украйна, а след първото им докосване на бюджета - още в края на 2021 г., обясни Добрев. /БГНЕС