Борисов: Цялата енергетика е дадена на офшорни компании

Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании. Омазани са до ушите с корупция. Ние сме опозиция и докато Кирил Петков е премиер, този свидетел по „Магнитски”, ГЕРБ нищо няма да прави. Няма промяна, има подмяна.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Ние с корумпирани хора не искаме да работим. Преди арестите можеше да си говорим, сега докато не го видя Кирил Петков навън, няма да говоря, заяви Борисов.

Борисов заяви, че действията на правителството на Кирил Петков представляват висша степен на корупция и заробва България докато я има.

Два пъти инфлацията у нас е по-голяма, отколкото в еврозоната, отбеляза още Борисов.

Това правителство са царе да разточителстват пари на фона на инфлация и ръст на цените. Нямаме аналог в историята, каза още Борисов.

Десислава Трифонова започна изказването си с думите, че сме свидетели на поредица от лъжи от премиера Петков по отношение на компанията Gemcorp. Тя съобщи, че дейността на Gemcorp не е свързана с енергетика, а с търговия на диаманти и с търговия на храни. Трифонова каза още, че руските контакти на компанията не са прекратени, както се твърди.

Първата лъжа започва още в деня на подписване на меморандума. Излъгаха ни за компанията и това може да го видите на официалната страница на Министерството на енергетиката. Оказа се, че са подписали с офшорка, регистрирана през 2016 г. в Джърси. Тя пък е свързана с офшорки на Кайманите и с други компании в Женева. Обвързваме нашата енергетика с верига от офшорни компании, чиято собственост е неустановена и техните капитали са с неизвестен произход, заяви Трифонова.

От ГЕРБ информираха, че са получили информацията от Министерство на енергетиката и че очакват Даниел Лорер да предостави договора за електрически автомобили.

Искаме да знаем кой какви преговори е водил и кой какви ангажименти е поел, подчерта Томислав Дончев. /БГНЕС