Борисов: Трябват спешни мерки за справяне с кризата в здравеопазването и енергетиката

400 българи загубиха живота си в последните два дни, има по 6000 заразени дневно. Трябва да се наложат спешни мерки за справяне с кризата в здравеопазването и енергетиката: незабавна оставка на Румен Радев и Стойчо Кацаров. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перущица.

Надменността и измамничеството на Румен Радев и неговата шайка премина в паника и ужас. Заради безхаберието им вече няма друго спасение за българите, освен Божията закрила. Няма нито болнични легла, нито план за излизане от кризата, заявява Борисов в профила си във фейсбук. Закриха НОЩ, „изчегъртаха“ професор Балтов и професор Кантарджиев. Народът ще им потърси сметка за загубените човешки животи!

Предложих им обединение за справяне с COVID-кризата, в отговор те ме дадоха на прокурор. А сега се държат за ръце пред камерите!? Ръцете на Стойчо Кацаров са омърсени. С какво този провален човек държи Румен Радев, че не го отстранява от поста? Колко човешки животи струва този министър, пита Борисов.

Излъгаха безочливо, че щяло да има 33% намаление на цената на газа. Какво правят всъщност: заявиха предварително увеличение на цената с 40%, но я вдигнаха с по-малко от заявеното и го обявиха за намаление?! За индустрията това е тежка новина, за тях ще е по-скъпо. Абсолютен фарс!

Служебният кабинет се готви да изтегли още един държавен заем седмица преди изборите. Само за месец направиха 1, 8 млрд. дълг. Къде са парите?! Колко са отпуснатите пари за култура, образование, спорт, екология, вътрешни работи, армия или селско стопанство – нула лева. За какво са им тогава близо 2 млрд. лева, попита още Борисов.

Ако използвам техните думи, бих казал, че ако „крадат“ по 1, 8 млрд. на месец, това са 21 млрд. на година. Това ни чака, ако остане на власт шайката на Румен Радев.

Защо Мая Манолова изпада в истерия, че ще се броят контролните разписки от машините? Защото вече няма да могат да пипат машините. Не се нарушава машинният вот, това е проверка на резултата. Вият като ранени чакали, защото излъгаха на предишните избори.

Отново призовавам управляващите и приближените им партии да забравят за изборите, и да направим всичко възможно да спасим народа. Изборите вече нямат никакво значение при 300 починали българи за ден, коментира още Борисов. /БГНЕС

Категории: