Борисов: Трифонов е политически страхливец

Слави Трифонов трябва да отиде и да вземе мандата и да обясни защо не може със 165 депутати да управлява. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, коментирайки предложението на „Има такъв народ“ за министър-председател, предаде репортер на БГНЕС.

„Никой не оспорва титла по шах, но тук става дума за спорта управление и политика“, каза Борисов, имайки предвид предложението на Трифонов за премиер – Антоанета Стефанова. „Цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но ако тя стане премиер, ще ходи за всичко да пита депутата Слави Трифонов. Нали това не искаха. Това е голям страх“, каза още Борисов.

„Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Със Стефанова ще трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза премиерът в оставка.

Борисов заяви, че ще бъдат изразходвани общо над 200 милиона лева за избори. Вместо тези пари да влязат в икономиката и да създадат продукт, ще търсим някой да спечели мнозинство. Дори Симеон Сакскобургготски не успя да спечели абсолютно мнозинство, когато 1 милион го посрещнаха в София, припомни министър-председателят в оставка.

„Това се казва политически страхливец. Страхливец е този, който със 165 депутати казва, че са му недостатъчни и иска 240. То и Тодор Живков не е имал толкова, тогава имаше БЗНС и други партии. ГЕРБ също е управлявал в коалиция“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Слави Трифонов обяви кандидатурата на „Има такъв народ“ за министър-председател във Фейсбук. Това е световната шампионка по шах Антоанета Стефанова. Тя ще върне веднага мандата, защото партията на Трифонов не разполага с достатъчно депутати, за да сформира правителство. /БГНЕС