Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите

България е превърната в разграбен двор след управлението на „Продължаваме промяната“. За никакъв Шенген не може и да става дума след като всеки ден се залавят мигранти по пътищата ни.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнена зала от симпатизанти и членове на партията в Пазарджик, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов заяви, че в резултат на политиката на Асен Василев инфлацията е напомпана. „Инфлацията беше пусната умишлено от Василев, гражданите обедняха. Не е войната виновна, инфлацията отиде в небето преди тя да започне“, напомни той.

„Бюджетът на държавата е тотално издънен“, заяви Борисов и подчерта, че Василев е направил за една година четири бюджета, за да прикрие проблемите на държавата.

Също така от джоба на всеки един българин са взети „живи пари“ по 1 лев на всеки литър бензин.

„След махането на Промяната намалихме цената на горивата, взимаха ви по 1 лев на всеки литър месеци наред. Месеци наред. Живи парички от вашите джобове изтекоха към „Лукойл“ и Русия“, каза той и добави: „Не ви ли прави впечатление, че освен нас никой друг не прави кампания. Представете си Кирил Петков и Асен Василев да излязат пред хората, все ще се намери някой, който да им каже, че бензинът е бил по-скъп с 1 лев при тях“.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към хората с въпроса: „В магазина не сте видели оптимизъм днес. В момента с безсрамието си веригите ви грабят всеки ден пак поради тяхната вина, защото пуснаха инфлацията в небето“.

Бойко Борисов заяви, че по време на неговото управление България е играла важна роля на Балканите: в София бе взето решението за започване на преговори на РС Македония за ЕС, в София се ръкуваха за пръв път Ципрас и Заев, Тачи и Вучич.

Всяко нещо за Балканите се решаваше в София и Варна. Там се събирахме всички лидери през два-три месеца. Берлинският процес беше в София, а ние дори не сме страна по този процес. Толкова силни бяхме“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вече не става дума за съставяне на стабилно правителство, а за редовно: „Вече не е нужно да е стабилно правителство, поне да е редовно. В чужбина вече две години с кратки прекъсвания отиват служебни министри“.

Борисов подчерта, че е необходима политика, която да унищожи неравенството между юга и севера на България. „Родопите трябва да държим като зеницата на окото си. Трябва по половин милиард на година целево. Трябва да изравним юга и севера. Такъв разговор обаче не се води от политиците“, каза лидерът на ГЕРБ.

Захариева: Ние се върнахме на ПП отвращава хората

Екатерина Захариева водач на листата на ГЕРБ в Пазарджик, припомни, че в условията на най-тежка финансова и икономическа криза в света, в разсипана държава след управлението на тройната коалиция, първият кабинет на Борисов е успял да стартира четири лота на магистрали.

„Никой не трябва да вярва на оправданията на „Продължаваме промяната“, че са управлявали твърде малко. Те не дойдоха в България да направят нещо. Гордея се, че съм останала в България. Омръзна ми да слушам, ама ние се върнахме… Ние никога не сме си тръгвали от България и никога не сме искали да си тръгваме, защото сме искали да работим за нея през целия си живот – за градовете, за районите, за селата ни. Ние се върнахме отвращава хората“, подчерта Захариева.

Тя заяви, че ГЕРБ имат намерение да се върнат отново във властта, за са спрат безвремието и разрухата. Тя припомни, че по време на втория кабинет на Борисов в условията на фалит на една голяма банка нито реформите, нито инфраструктурата са спрели. При третия кабинет „имахме най-успешното председателство на ЕС за последните десет години“, посочи Захариева.

„А сега мен много ме боли – никой не брои България на картата“, каза бившият външен министър, споделяйки своите впечатления. „Време е да се върнем, за да бъде България отново фактор, да спрем безумния ръст на цените. Защото когато няма държава, защото държава няма от 2 години, защото когато няма силни институции, всеки си прави каквото иска и ние всеки ден го усещаме в магазините“, заяви Екатерина Захариева. /БГНЕС