Борисов: Важно е да се строим под един флаг в името на България

Няма значение пред коя стая се строяваме. Не е важно къде, важно е под един флаг да се строим в името на България. Не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала и не можем да вземем тежките решения, като влизането на България в еврозоната и Шенген. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондентът на БГНЕС от Търговище.

Така Борисов отговори на думите на Кирил Петков, че „Батальона се строява” е вече стар хит, не толкова актуален.

Борисов подчерта, че е изключително важно конфликтът в Газа да приключи скоро. „В условията на нарастваща инфлация и заболеваемост от Ковид, ако сме единни като нация, ще преминем по-лесно“ през тези изпитания, посочи той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта значението на толерантността в град Търговище. „ГЕРБ е партия на всички български граждани. Етническата толерантност е много важна“, каза той и добави, че в момента свидетели на жестоки конфликти и трябва да има разбирателство между политическите сили

„За съжаление, сега гледаме най-лошия сблъсък между Израел и Палестина. Пропускаме, че на 300-400 км от нас има война в Украйна. В тази ситуация е много важно разбирателството между политическите партии. Вижте Израел за три години пет избори, като в България. Протести в Израел за съдебна реформа, като в България. А врагът не спеше по това време“, заяви Борисов.

Той посочи, че ако се стигне до по-голяма война, това ще доведе до обективното повишаване на цените на горивата. „Казвам обективно, защото три години цената на горивата беше висока, но не по обективни причини… Инфлацията е много висока и още ще се вдигне“, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов попита риторично финансовия министър Асен Василев, защо когато говори за по-малката събираемост от Митници и НАП, пестеливо пропуска да каже кой през последните 3 години е управлявал и е бил в ръководството на тези агенции.

„Лесно се обещава“, каза той, визирайки обещанията, които лидерът на ПП Кирил Петков е дал на гражданите на Пловдив вчера. „3 години защо не направихте това, което сега обещавате“, попита Борисов. /БГНЕС