Борисов: Вярвам на Денков и министрите, днес няма задръствания от протести

“Първо искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши да го решим, но МС да доведе докрай преговорите”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


“Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил”, каза още Борисов. Запозна ме как вървят преговорите, имат пълната ни подкрепа като парламентарна група ако трябват законодателни промени”, добави Борисов.

Борисов заяви, че Денков го е запознал как вървят преговорите с протестиращите. “Денков има пълната ни подкрепа като парламентарна група ако трябват законодателни промени”, поясни Борисов.

Относно конституционните промени лидерът на ГЕРБ коментира, че времето е до декември да е свършил процесът по приемането им.

Относно кабинета Бойко Борисов заяви следното: “Може да го наричаме, сглобка, некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС, но след петте избора се събрахме и решихме, че във втория мандат с премиер Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да управляват. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи. Затова към тази некоалиция се прибавиха и ДПС, за да направим конституционните реформи, там където е необходимо да имаме по-голямо мнозинство. Ако в тази враждебна обстановка към ПП-ДБ от страна на ИТН, Възраждане и БСП, се прибави и ДПС аз мисля, че много трудно ще бъде за всички в този парламент. Затова решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с димите, които са възприети от вас в продължение на 30 години демокрация, нека да ги наричаме с нови думи. Българският език е богат”, добави лидерът на ГЕРБ.

По повод обявяването на кандидата на ГЕРБ за кмет на София Бойко Борисов заяви, че партията е демократична и в нея има събрание, номинации. “За София имам над 20 номинации и сега отделните райони. Някои райони се управляват по-добре от наши кметове, други от тези на ДБ, има различни виждания. Изчакайте няколко дена, ще ви събера в централата и ще кажа, не ме пресирайте”, каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари на Петко Петков, бащата на Кирил Петков, че му е направил комплимент, че е спрял тракторите да задръстват София днес. /БГНЕС