Борисов: Вие сте готините, вкарайте френското предложение в зала

Днес е исторически ден, истински исторически ден за Европа и света, защото има възможност Украйна, Молдова, Република Северна Македония и Грузия, с различен статут, но съюзът да стане много по-силен. Това заяви във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Аз проведох много разговори тези дни. Знаете, че ние сме убедени европейци и знаем, че това е най-правилното. От сутринта пак слушахме обяснение на министър-председателя, че това днес не може да се случи. Обвинения кой страхлив - кой смел, посочи Борисов.

Приемам, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека влязат те в парламента, нека дадат те предложението, нека изцяло успехът да е техен. Нека ми стоят пред къщата на мене, да ме наричат предател. Но ние знаем като партия, че това е най-доброто за България, за съседите, за РСМ и трябва да се възползваме от френското председателство и да го направим днес, подчерта Борисов.

Умолявам ги - спрете да изричате квалификации - вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия ЕС. Аз да имах такава опозиция, щях да карам сигурно 50 години премиерство, уточни Борисов.

Борисов заръча на депутатите от парламентарната група да подкрепят актуализацията на бюджета, внесена от правителството "Петков", което вчера получи вот на недоверие. Борисов подчерта, че дори предложенията на депутатите от ГЕРБ за подобряване на проекта да не бъдат приети, те трябва да гласуват "за", за да не търпят критики след това, че са попречили на социалните политики. /БГНЕС