Борисов: Вотът е успех и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, драмата ще е на ротация

Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения.


Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал, обясни Борисов във връзка твърденията на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

Борисов заяви, че подкрепя създаването на две анкетни комисии – на ДПС за електронното управление и на ПП-ДБ за вътрешното министерство.

Съществуването на едно правителство е, за да прави добри неща за обществото. В момента с Асен Василев работим добре, човекът проявява разбиране – режем от тук, от там, финансираме сектори, които са застрашени. Вотът е успех. Истинската драма ще дойде на ротацията, каза още Бойко Борисов и запита: Ако всеки ден предизвикваме скандали, защо да съществуваме?

Според лидера на ГЕРБ отхвърлянето на вота на недоверие към кабинета е успех и за двете партии – и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, защото кабинетът сме го сглобили заедно. Истинската драма, по думите му, ще дойде на ротацията.


Казах ви, че днес вотът на недоверие няма да мине, защото обществото не е готово с нищо, което да замени това, към днешна дата. Утре може да е друго, каза още Бойко Борисов.

Ако с колегите от ПП-ДБ намерим сили да произвеждаме добри новини, не за пред медиите, а за цели сектори, но ако продължи практиката да се търсят скандали, тогава най-доброто е да се разпадне тази сглобка, коментира Борисов.

Той даде да се разбере, че не е нормално партията, победител на изборите да има само един министър – на външните работи, визирайки Мария Габриел.

Мария Габриел е в чужбина, тя не се занимава с вътрешната политика, уточни Бойко Борисов.

Относно Столичния общински съвет и позицията на ГЕРБ, Борисов припомни, че партията му е твърда опозиция в местния парламент. Няма как да се постигне разбирателство с Борис Бонев, заяви Борисов. /БГНЕС