Борисов: Всеки ден умират над 100 души от COVID, Радев и Кацаров експериментират

"У нас ежедневно има над 100 починали от COVID. Все едно това го няма, ваксинацията няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив и добави: Не казвам, че хората трябват да се плашат, но същото беше и преди 20 дни, когато заседна кораба. За това време щяха да дойдат влекачи от Ротердам, да го разтоварим, да го издърпаме. Това е огледален образ на пълното им безхаберие.

"Аз си спомням, беше умрял един делфин, колкото протести имаше. Какво се е променило сега? Нещо повече, Радев казва, че има адекватни мерки. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе торта в морето", посочи Борисов. Той сподели, че е дошъл по "Тракия", която "едно време е била гордост".

"Сега е превърната в опасно съоръжение. Месеци наред няма една сменена мантинела. На 2 октомври тази година шефката на АПИ е казала, че заплатата й не зависи от нищо друго, освен от правилника. Госпожо, не само вашата заплата е вдигната заради нашето управление, а и доходите на всички. Защото през цялото ни управление това се говори", каза още той.

Борисов се обърна към пенсионерите с предупреждението, че в бюджета няма да има пари за пенсии през януари 2022 г., ако продължават да подкрепят диктатора. "Нашето правителство гласува по 50 лв. подкрепа за пенсионерите, а депутатите в 46-ия парламент "за да се направят на интересни" увеличили сумата на 120 лв. "Ще ви излъжат и януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте диктатора", заяви той.

Бойко Борисов говори за огромни потоци контрабанда между свиленградската и софийската митница, които стигали до пловдивското село Труд "по пътя на Копринката", очевидно намеквайки за президентския секретар по вътрешната политика Николай Копринков, който е бивш кмет на селото. Именно "по пътя на Копринката", по думите му, щели да потънат и парите за пенсии. Добави, че "за тяхно съжаление остават много следи"./БГНЕС