Борисов: Всеки лот на „Хемус” е с банкова гаранция от съответните фирми

За „Хемус” месеци наред говоря, че готовите участъци имат нужда от приемателен протокол, те дори не са въведени в експлоатация. Ако някъде има проблем, когато се слага пръстта, тогава ще си го поправи фирмата, те дори нямат план за въвеждане. В момента е оставено това огромно строителство без да се зазими, без да се предпази за следващите месеци. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Всеки лот е с банкова гаранция от съответните фирми. Ние сме защитили парите, които са дадени с банкови гаранции, подчерта Борисов. Всичко, което се случва на държавата, хаосът и какафонията и високата смъртност отново ги превръщат в компромати. Аз банка нямам, не съм имал и сега съм си наел адвокат и ще заведа дело, добави Борисов.

В доклада на ЕБВР основните проблеми от изминалите месеци са продължаващата политическа криза, ниската ваксинация и България е изведена като страна с най-висока смъртност.

Банката отчита тези данни в неин доклад. Растежът, който прогнозира ЕБВР на България е по-нисък от съседните ни Румъния и Гърция. Гърция и Румъния се очаква да растат с над 7 %, добави Борисов.

България е на трето място в света по смъртност от COVID-19 на 100 000 души, това излезе преди малко от СЗО, каза още Борисов. Кукловодът Радев какво трябва да направи - да извади Рашков, каза още той. /БГНЕС