Борисов: Всички ученици от малките населени места се връщат в клас. От 1 март отваряме ресторантите

От утре пускаме всички паралелки ученици в малките населени места. На 1 март задължително отваряме ресторантите, повече по тази тема няма да се говори.

Това стана ясно от думите на премиера, който е в Исперих заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и финансовия министър Кирил Ананиев.

За визитата на Борисов разбираме от лайвстрийминг във Фейсбук страницата му. Там той и министрите разговаряха с директора на болницата д-р Абдулах Заргар, който наскоро получи българско гражданство.

Засега успяваме да държим прилични норми – 26-и сме в Европа по заболеваемост. Огромни усилия се полагат, каза Борисов по повод разпространението на коронавируса в страната.

На всеки Европейски съвет настоявам пред колегите да въведем единен медицински протокол, посочи още Борисов и отбеляза либералните мерки, въведени у нас.

Всеки има своя бизнес и иска да го развива, каза още Борисов.

Той отбеляза не веднъж добрата работа на лекарите. До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите, обеща премиерът.

Доктор Абдулах Заргар вече е български гражданин. Той има голям принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря и на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар, каза още Бойко Борисов на срещата пред болницата. /БГНЕС