Борисов: Всичко, което е станало положително и добро, е станало с диалог

Има и решения, има и много бързи фактически действия, които да се направят като се започне от контрола на това, което влиза в България. Учудвам се, че и премиерът и министърът продължават да не се срещат, да не решават въпроса и той да ескалира. София е свикнала с протестите, Орлов мост с месеци стоеше затворен. Сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали с това. Всичко се решава с диалог. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


“Все още не съм чул икономическият министър, търговските аташета какво правят. Това е огромен апарат, който стои и чака парламентът да вземе решение. Всичко в тази страна, което е станало положително и добро, е станало с диалог”, добави Борисов. “Ние не гледаме само един сектор. Пазарна икономика, всеки може да направи каквото пожелае, след като си е платил данъците”, посочи той.

Борисов коментира и евентуалната смяна на министри и отправи апел към тях: “Питам ги къде да, какво правят след като има проблем. Умолявам да станат активни, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда от нещо ние сме насреща, ще го вкараме и утре ще го решим”, обясни той. Той отново не каза кой ще е кандидатът за кмет на София и обясни, че за тях има по-важни неща за решаване в момента.

Ние не коалицията вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината, защото ние по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни защото сме гласували за това правителство”, посочи той. На въпрос дали ДПС е в коалицията той каза: “На практика да”. /БГНЕС