Борисов за атентата срещу Гешев: Това е чудовищен акт

„Атентат срещу който и е да е човек е зловещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, но и при една грешка може и някой случаен да пострада, затова го осъждаме най-остро". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Разград.


„Това е създаване на хаос, страх, това е грозно събитие, което влачи лоши последици. Това още повече ни амбицира да довършим системната и правната реформа. Двете събития нямат нищо общо, защото те не са насочени като система, която да променяме към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата като такава. Съчувствам на него, на семейството му, това е чудовищен акт. В същото време реформата ще продължи в парламента, не успяват да взривят нея", каза още Борисов.

"Щом са посегнали на главния прокурор, могат да посегнат на всички", каза още той.

Той цитира книгата на Алексей Петров "Тероризъм и системи за сигурност". "Там ясно е обяснено що е то тероризъм - създаване на хаос, страх, да накараш лице, система или държава, да се съобразят с друго мнение и приоритети", посочи Борисов.

„Явно става хаос навсякъде, изглежда пак ще преминем през 90-те години. След чудовищната миграция, много се замислят в Брюксел дали сме готови, ако и не се направи редовно правителство, било то и за кратко време, виждате последиците с инфлация, горива, липса на инвестиции, обедняване, тежки последици има във всяка една сфера", каза още Борисов.

Относно проектокабинета на ПП-ДБ Борисов заяви следното: „Не мога да кажа нищо лошо за министрите на екологията, отбраната, но са сбъркали времето. Два поредни избора хората казват, че те не могат да управляват сами. Същото са го казали на нас и на останалите партии. От акад. Денков разбрах, че ще говорят с всички партии, пожелавам му успех. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти като министри, смятам, че може да се случи подкрепата. В този момент няма как да има такъв кабинет. Първо са втори и малко се издадоха днес, много интересен разговор за подкрепа с ДПС, Възраждане, ИТН", каза още Борисов. „Аз знам, че в този хаос, в тази нарастваща престъпност, миграция и обедняване нищо хубаво не ни очаква. След 3, 4 месеца резултатите ще бъдат същите ако има отново избори, но ще бъдем още по-обеднели и няма да имаме шанс за членство в нищо", коментира лидерът на ГЕРБ, след което уточни, че "единственият приятел на Асен Василев към днешна дата се казва Бойко Борисов", но ако скритият премиер е Василев, не е честно, по – добре е да стане премиер", подчерта Бойко Борисов.

Относно премиерът, който ще издигнат от ГЕРБ с първия мандат, Борисов каза, че имат още да разискват по енергетика и други важни сегменти от програмата и първо ще ги завършат. „ Ако други партии решат да подкрепят ПП-ДБ, ще има тяхно правителство, така че ще използваме тези няколко дни да чуем и посланията от другите партии. В този състав няма да подкрепим кабинета на втория мандат", поясни Борисов./БГНЕС