Борисов за лидерската среща: Колкото по-бързо я забравим, толкова по-добре

Колкото по-бързо забравим лидерската среща вчера, толкова по-добре. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Шефът на НАП ли е на Борисов, шефът на Митниците ли е на Борисов? В момент, когато трябваше да положим усилия за бюджет и управленска програма, от нас се изисква само да натискаме копчето. Хубаво е председателят на ДАНС и ЦИК да предложат добри кандидати за заместници, за да не се оправдава правителството за забавена информация.

Лидерските срещи са лидерски, когато там се събират по 10-15 човека, там нищо не се решава. След говоренето снощи останах много озадачен. Два часа говорихме как да работи правителството по-добре. През тези години, в които управляваха даваха ли пари за детски градини, училища в София?

Колкото по-бързо я забравим, толкова по-добре, допълни Борисов. По думите му, причината е, че тя не е произвела нищо освен още една нова разделителна линия - "помпозната проява за издигане на кандидат кмет на София месеци преди изборите". "Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, защото бюджетът е отражение на Управленската програма. Нито тема, свързана с Украйна, пакетите с военна помощ. Нищо от това, което обществото чака. И разбира се - наводненията. Какви мерки, колко пари, докъде са стигнали комисиите, кога хората в Северозапада ще видят резултати по действията на правителството. По нито една тема не се говори", каза той.

„Аз им казах, че всеки има право да си издига кандидат за кмет, но като видя вечерта, че "Борисовата държава" - приказки от преди 3 години се повтарят, но премиерът ли е на Борисов, министрите ли, каза, че сме имали 10 заместник – министри, казах им ако искат да ги уволнят. Шефът на Митницата ли е Борисов, на НАП ли, на БЕХ ли ?“, заяви още лидерът на ГЕРБ. „В момент, в който трябваше да положим максимални усилия да изберем управленска програма и бюджет, доколкото разбрах Василев ще е в Брюксел, няма да е тук да го защитава тези дни, не го обсъждахме изобщо. От нас се изисква само да натискаме копчето“, коментира още Бойко Борисов и поясни, че е говорил с ген. Атанас Атанасов, че е хубаво председателите на ДАНС и СВИ /Служба "Военна информация"/ да предложат кандидати за заместник – шефове. „Има право правителството да разполага с такива хора, за да не се оправдава със забавена информация или каквото и да било“, подчерта още той.

Борисов каза, че "не обича да изнася неща от кухнята", но няколко важни теми иска да засегне: първо е темата "Възраждане". "Категорично осъждам тяхното поведение с агресията, провокациите и езика на омразата. Тези, които ги подкрепят са български граждани, и всеки може да прецени дали да ги подкрепя повече. Но темата ГЕРБ - "Възраждане" не съществува и ние сме против това, което се случва във Варна, в София, особено агресията, побоищата. Има достатъчно текстове по Наказателните кодекси, където хулиганство и всяка такава проява може да бъде наказана“, каза още Борисов. „Вярно е, че те гледат това, което се случваше по протестите, хвърляне на яйца, свински уши, домати, ковчези, тогава те бяха готини“, подчерта още лидерът на ГЕРБ. Относно думите на премиера акад. Денков, че институциите трябва да кажат ясно своето отношение към поведението на "Възраждане", Борисов коментира: „В Министерския съвет най-овластения човек в държавата е премиерът. Той ръководи службите и полицията. Може да свърши всяка работа, а не да призовава”.

Това, че ще има такива срещи, не е лошо, защото ще се гледа и парламентарната програма. Габриел се въздържа да извадят парите от БЕХ, но те не се съгласиха, допълни Борисов./БГНЕС