Борисов за мигрантите: Докато сме с Каракачанов няма страшно

До този момент натискът на българска граница е нула и ние затова настояваме споразумението между ЕС и Турция да се спазва. Това каза премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Бойко Борисов трябваше да присъства на парламентарен контрол в Народното събрание тази сутрин, за да отговори на депутатско питане относно политиката по национална сигурност, свързана с приемането на страната в Шенген. Вместо това Борисов заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и регионалният министър Петя Аврамова пуснаха движението по новия участък от „Хемус”.

С откриването на участъка от автомагистрала „Хемус” между Ябланица и Боаза, българските строители имат какво да разказват в своите CV-та. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България, заяви Борисов.

Премиерът коментира заканата на турския президент Ердоган към ЕС, че ще отвори границите за бежанците.

Нашите отношения с Турция са добросъседски. Натискът и към днешна дата е нула. Вчера имаше един човек, прибраха си го, посочи Борисов.

„Докато сме с Каракачанов няма страшно”, заяви премиерът.

От своя страна военният министър посочи, че основание за притеснения няма. Въпреки това са взети всички мерки.

До този момент натискът на българска граница е нула и ние затова настояваме споразумението между ЕС и Турция да се спазва, каза още веднъж премиерът и отбеляза, че подходът трябва да бъде дипломатичен: Колкото по сме пестеливи на думите, ние с Турция имаме перфектни отношения. /БГНЕС