Борисов: Заводите не само не си отиват, ами нови и нови откриваме

Заводите не само не си отиват, ами непрекъснато откриваме нови и нови, - с тези думи премиерът Бойко Борисов откри разширението на завод "Костал" за компоненти за автомобилната индустрия в Пазарджик, предаде репортер на БГНЕС.

„Благодаря на работниците тук, защото дълги години се говореше за ниска квалификация, за липса на обучени кадри – фактът, че не само че заводите не си отиват, ами все нови и нови откриваме на едни и същи компании, които се разрастват –сочи, че бизнес средата у нас е добра“, съобщи Борисов при откриването на новите площи на завода.

„Над 1000 нови работни места, над 100 млн. лв. инвестиция и много нови места направихме за Пазарджик в партньорство с кмета. Обещал съм Околовръстният път на града и той вече трябва да се строи“, допълни Борисов.

"В момента машиностроенето дава 25-30% от БВП – всичко това се качва на тирове и влакове, и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова паралелно с развитието на заводите трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не колабират транспортните планове на градовете", допълни премиерът. /БГНЕС